Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

12.10.2023

Кінологічний центр поліції в Київській області продовжує співпрацю з Медичний реабілітаційний центр "Пуща-Водиця" МВС України

 

Катерина Бєляєва разом з своєю командою чотирилапих улюбленців продовжує відвідувати Медичний реабілітаційний центр "Пуща-Водиця" МВС України.

Вчора було особливе заняття. 

 Терапевтичну групу вела психологиня, яка одразу зійшлася як поглядами на реабілітацію військовослужбовців, так і енергетикою з ними. Виникало відчуття, що вони з нею спілкуюся, як із доброю, давньою подругою.

До того ж всі дізналися багато нового, того, що притаманно суто для роботи із пораненими. Наприклад, для багатьох було своєрідним відкриттям, що тим, хто має контузію, категорично заборонені будь-які дихальні управи. Практично всі вони (вправи) так чи інакше передбачають глибокі вдихи і затримки дихання, а це призводить до гіпернасичення киснем, що при контузії може викликати запаморочення, блювоту і навіть втрату свідомості. Але на всіх курсах, присвячених роботі з військовими, про дихальні вправи неодмінно згадується. Тож ще раз психологиня зробила акцент про важливість обрання якісного матеріалу для навчання. До слова, замість дихальних вправ військовим дуже корисною буде вправа «5-4-3-2-1».

Також всі мали змогу зробити багато вправ, які передбачають тактильний контакт між учасниками (наприклад, тримання за руку) без такого контакту!!!

Річ у тім, що дуже дорослим чоловікам, які бачили у житті надто багато, важко подолати певні бар’єри. А от дотики до собак усі присутні сприймали охоче. Тож в’язучою ланкою їхнього кола стала #Polia. Вона переходила від одного учасника до іншого і вони торкалися її поки виконували вправи. Терапевтичне заняття пройшло дуже вдало, всі залишилися з гарними емоціями.

(с) 2024

Запис до лікаря