Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

10.08.2023

«Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень»

      З ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів» прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року та затверджений план заходів з її реалізації.

    «Безбар’єрність – це філософія суспільства без обмежень. Це про внутрішню готовність створювати середовище, у якому буде комфортно всім. До Плану заходів залучена потужна команда – це представники влади разом із представниками громадськості. Я б навіть назвала це не План заходів, а План змін. І це про зміни, які можуть бути втілені в найближчі два роки та мають сприяти тому, щоб безбар’єрність стала новою суспільною нормою», – наголошує перша леді України Олена Зеленська.

        Через військову агресію рф, на жаль, все більше українських громадян набувають статусу осіб з інвалідністю. Як військовослужбовці, так і цивільне населення потрапляють під ракетні обстріли рашистів та зазнають поранень під час бойових дій, однак повертаються до активного життя і прагнуть підтримки громади і держави — у сфері доступу до рівних можливостей.

         07 липня 2023  року у Департаменті  охорони здоров’я МВС було проведено нараду для удосконалення роботи відділів (секторів) соціального захисту і супроводу постраждалих та членів їх сімей для медичних працівників закладів охорони здоров’я МВС.  У надарі взяли участь всі ДУ Територіальні медичні  об'єднання та медичні реабілітаційні центри Міністерства внутрішніх справ України.

        Слово для  виступу було надано: заступнику  Міністра внутрішніх справ України К. Павліченко, директору Департаменту пенсійних питань та соціального захисту Т. Андрійчук, заступнику директора Департаменту – начальника управління реалізації політики соціального захисту Департаменту пенсійних питань та соціального захисту Л. Щипки та начальнику ДУ «ТМО МВС України по Закарпатській області».

 Про схвалення Національної стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні на період до 2030 року

(с) 2024

Запис до лікаря