Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

05.06.2023

Ігор Клименко відвідав реконструйований Медичний реабілітаційний центр "Пуща-Водиця" МВС України

            Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко завітав до Медичного реабілітаційного центру "Пуща-Водиця" МВС України

         Зазначимо, що після капітального ремонту номери медико-реабілітаційного центру стали більш комфортними, а кабінети обладнали сучасною технікою. Лікувальне відділення після капітального ремонту також зазнало змін. З’явилася «соляна печера», проведено ремонт у ванних кімнатах, збільшено обсяг послуг та процедур.

        Окрім того, за допомогою Трастового фонду НАТО в центрі організовано зал ЛФК з сучасними тренажерами, американським реабілітаційним приладдям для відновлення фізичної активності після травм та після перенесеного інсульта. Психологічна реабілітація також зазнала змін, тепер у медико-реабілітаційному центрі МВС з’явилася аудіовізуальна кімната і кімната психологічного розвантаження та релаксації. Також тут є зали арт- та ерготерапії. Так, для відновлення втрачених моторних функцій верхніх кінцівок у залі ерготерапії застосовуються функціональні ігри, тренування функції тонусу м’язів, тренування координації, навчання дрібних правильних рухів, тренування чутливості та навчання інших навичок.

       «Система реабілітації дуже важлива для країни, в якій йде війна. Ви маєте постійно вдосконалювати свій фаховий рівень, адже лікарі відіграють та будуть відігравати одну з основних ролей у післявоєнній країні. Тому важливо, аби між пацієнтами та лікарями був зворотний зв'язок», – заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

     Варто зазначити, що в центрі дбають про людей з інвалідністю, там облаштовані спеціальні пандуси, поручні, працює вантажний ліфт. Також на вході встановлено інклюзивну навігацію, у тому числі шрифтом Брайля. Окрім того, на базі центру є спеціалізований мікроавтобус обладнаний пристроєм для посадки/висадки пасажирів на інвалідному візку. Дбають тут і про дозвілля пацієнтів. На території є бібліотека, обладнано місце для настільного тенісу, також є озеро з пляжем.

        «Наразі питання лікування та реабілітації наших військовослужбовців та працівників – це пріоритет Міністерства. Безумовно, медичні послуги, які надають такі центри мають бути на високому рівні. Своєю чергою, МВС буде цьому сприяти», – наголосив Ігор Клименко.

(с) 2024

Запис до лікаря